Free shipping within Attica for orders more than 70€!             Fast delivery within Greece.     +30-694 588 3058

MATERIA PRIMA

Το Materia Prima περιλαμβάνει ένα eshop και δύο bistro κρασιού που λειτουργούν επίσης ως κάβες, εστιάζοντας σε κρασιά των οποίων ο πραγματικός στόχος είναι να αντικατοπτρίζουν τον τόπο καταγωγής και τον πολιτισμό τους. Βρείτε μας στο Κουκάκι και στο Παγκράτι.

Εάν μένετε στην Αθήνα, είστε επισκέπτης ή απλώς αναζητάτε καλό κρασί, μπορείτε είτε να να μας στείλετε email ή να μας επισκεφτείτε από κοντά και οι σομελιέ μας μπορούν να σας βοηθήσουν προσωπικά ώστε να επιλέξετε το τέλειο κρασί για εσάς μέσα από μια τεράστια ποικιλία από ετικέτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Wine Bar – Κουκάκι

Ωράριο: Δευτέρα-Κυριακή 6μμ-1.30πμ

Στο Κουκάκι, σε αυτή την ιστορική και πληθωρική γειτονιά δίπλα στην Ακρόπολη, ήταν που νιώσαμε για πρώτη φορά την ανάγκη να ανοίξουμε ένα bistro αφιερωμένο στη μεγάλη μας αγάπη, το κρασί, καθώς και στη δεύτερη αγάπη μας, το φαγητό. Με αυτό το κατάστημα ως αφετηρία, ξεκίνησε η μεγάλη μας εξερεύνηση στις οινικές και γευστικές κουλτούρες ανά την Ελλάδα και τον κόσμο. Εδώ θα βρείτε τους σεφ και τους σομελιέ μας να σας “σερβίρουν” καθημερινά το πάθος τους για την καλή πρώτη ύλη (=materia prima), με διάθεση να σας μεταδώσουν τις γνώσεις τους και να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε νέες γευστικές εμπειρίες.

Με τη διάθεση να κάνουμε τα πράγματα ακόμη πιο ευχάριστα περίπλοκα (!), διατηρούμε δυναμική λίστα κρασιού που ανανεώνεται τακτικά, έτσι ώστε να ικανοποιούμε την ανάγκη μας για διαρκή εξερεύνηση των κρασιών που παράγονται στο φανταστικό οινικό σύμπαν γύρω μας.

Στο κελάρι του Materia Prima μπορείτε να εξερευνήσετε πάνω από 500 ετικέτες κρασιών από κάθε γνωστή ή ανερχόμενη οινική περιοχή του κόσμου.

Το μενού φαγητού συνδυάζει εποχικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας με φρέσκες μεσογειακές συνταγές που σκέφτονται και υλοποιούν οι σεφ μας για να ταιριάξουν με το κρασί μας. Περιλαμβάνει επίσης και μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή λίστα τυριών με προέλευση από όλο τον κόσμο. Το μενού του Materia Prima αλλάζει τακτικά με βάση τη φαντασία των σεφ του και τις σωστές πρώτες ύλες.

Επιπρόσθετα, εδώ εδράζεται και το φυσικό κατάστημα του ηλεκτρονικού μας καταστήματος (wine eshop) με δύο κελάρια γεμάτα κρασί. Εύκολα λοιπόν, καθώς περνάτε από το Κουκάκι, έχετε τη δυνατότητα να παραλάβετε τις αγορές που κάνατε ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα μας materiaprima.gr ή τηλεφωνικά (εκτός φυσικά αν έχετε επιλέξει παράδοση στον χώρο σας).

✿  Σημειώστε ότι αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη μόνο μια αγγλική έκδοση του eshop μας. Επομένως, εάν χρειάζεστε βοήθεια, απλώς επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email ή τηλεφώνου. Αποστέλλουμε επίσημα παραγγελίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό μετά από συνεννόηση!

Wine Bar – Παγκράτι
& eshop

Ωράριο: Τρίτη-Κυριακή 6μμ-1.30πμ

Το Παγκράτι είναι ακόμη μια απίθανη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας την οποία αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Καθώς περιπλανιόμασταν στους δρόμους του Παγκρατίου, ανακαλύψαμε αυτό το κρυμμένο μέρος στην άκρη μιας γαλήνιας πλατείας, της πλατείας Μεσολογγίου, περιτριγυρισμένης από νέους, παππούδες και παιδιά που έπαιζαν στον ήλιο κάτω από τις ανθισμένες νεραντζιές. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το Materia Prima στο Παγκράτι.

Όπως και το αντίστοιχο κατάστημα στο Κουκάκι, έτσι και το Materia Prima στο Παγκράτι λειτουργεί σαν wine bar σερβίροντας κρασί και φαγητό στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του. Οι λίστες κρασιού και φαγητού στο Παγκράτι δημιουργήθηκαν με διάθεση παιχνιδιού και γνώσης των κρασιών και των προϊόντων του κάθε τόπου. Στη λίστα κρασιού που ανανεώνεται κάθε μήνα θα βρείτε κρασιά με βάση την οινική ποικιλία, συνοδευόμενα από πιάτα με βάση την εποχικότητα των υλικών τους. Τέλος, σας προτρέπουμε να εξερευνήσετε τα υπόγεια κελάρια του μαγαζιού με τη βοήθεια των σομελιέ μας και να βυθιστείτε ευχάριστα στο μαγικό σύμπαν του κρασιού!

WINE BAR ΚΟΥΚΑΚΙ

Φαλήρου 68 | Κουκάκι, Αθήνα 117 41, Ελλάδα
Δευτέρα-Κυριακή: 18.00-01.30
Τηλ: +30 21 0924 5935
Get Directions

WINE BAR ΠΑΓΚΡΑΤΙ

Πλατεία Μεσολογγίου 3 | Παγκράτι, Αθήνα 116 34, Ελλάδα
Τρίτη-Κυριακή: 18.00-01.30
Τηλ: +30 21 0725 5171
Get Directions

ΦΑΓΗΤΟ

Το μενού φαγητού συνδυάζει εποχικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας με φρέσκες μεσογειακές συνταγές. Δείτε το μενού φαγητού σε κάθε wine bistro μας.

Materia Prima
Wine Bistro
Κουκάκι

Materia Prima
Wine Bistro
Παγκράτι
Updating…
  • Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.