Το 1954 ο Angelo Paradiso αποφασίζει να μετατρέψει τα χωράφια του σε αμπελώνες που θα αναδείξουν τις γηγενείς ποικιλίες της Puglia, το Primitivo (γνωστό και ως Zinfandel), το Nero di Troia, και το Negroamaro. Το όνειρό του πραγματοποιήθηκε και συνεχίζει μέχρι σήμερα, την τρίτη γενιά της οικογένειας Paradiso. Πλέον, το κελάρι που ίδρυσε ο παππούς Angelo, αποτελεί τον πυρήνα που ο εγγονός Angelo διαχειρίζεται τους αμπελώνες και το οινοποιείο.
Τα κτήματα της οικογενείας εκτείνονται κατά μήκος της περιοχής της Daunia, στο Basso Tavoliere, και προστατεύονται από τους κρύους Βαλκανικούς ανέμους από τον κόλπο της Manfredonia. Είναι το ίδιο μέρος που ο μύθος θέλει τον Διομήδη να φυτεύει αμπέλια που έφερε από την Μικρά Ασία που αργότερα ονομάστηκαν Nero di Troia (Τρωϊκό Μαύρο). Πυκνά, ζουμερά, και απολαυστικά, τα κρασιά της Cantine Paradiso είναι η επιτομή της ζεστής και φιλόξενης Puglia.