Το Nero d’Avola προέρχεται από νεαρά αμπέλια που φυτεύονται σε αμμώδη εδάφη. Τα σταφύλια συγκομίζονται νωρίς, γεγονός που προσδίδει υψηλή οξύτητα και χαμηλό αλκοόλ. Το κρασί ζυμώθηκε μόνο για μια νύχτα με τις φλούδες και στη συνέχεια ωρίμασε σε τσιμέντο μέχρι τον Απρίλιο, η εμφιάλωση πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία πρόσθήκη θειωδών ή άλλων συντηρητικών.
Έχει ένα αχνό ροζ χρώμα και σας προσελκύει με τα αρώματα της θάλασσας, του αλατιού, των εσπεριδοειδών και της άλμης. Το κρασί αυτό ζητάει ήλιο και ταιριάζει τέλεια με σαρδέλες στη σχάρα, με χωριάτικη σαλάτα και τηγανητό καλαμαράκι.