Οι πρώτοι αμπελώνες του Kaesler φυτεύτηκαν από Σιλέσιους πρωτοπόρους που εγκαταστάθηκαν στην κοιλάδα Barossa τη δεκαετία του 1840, αποκτώντας 96 στρέμματα γης το 1891. Οι ποικιλίες τους, όπως Shiraz, Grenache και Mataro (Mourvedre), φυτεύτηκαν σε παραδοσιακά αμπέλια θάμνου, διαμορφώνοντας τον χαρακτήρα των πρώτων κρασιών. Το 1893, η οικογένεια Kaesler ανέλαβε τους αμπελώνες, προσθέτοντας νέες φυτεύσεις Grenache τη δεκαετία του 1930 και Shiraz τις δεκαετίες του 1960 και 1970.
Το 1999, ο διακεκριμένος επιχειρηματίας Ed Peter και ο βραβευμένος οινοποιός Reid Bosward απέκτησαν το θρυλικό κτήμα, ξεκινώντας αμέσως την αναγέννηση των παλιών αμπελώνων. Σήμερα, πάνω από το 70% των ερυθρών ποικιλιών έχουν ηλικία άνω των 40 ετών, αποδίδοντας κρασιά με εξαιρετική ένταση και βάθος. Το εμβληματικό Shiraz “Old Bastard” φέρει την κληρονομιά αυτών των αμπελώνων, αναγνωρισμένο για τον μοναδικό του χαρακτήρα.
Η οινοποίηση επιβλέπεται από τον Tim Dolan, οινοποιό τρίτης γενιάς από την Barossa, ο οποίος εντάχθηκε το 2022, φέρνοντας μαζί του τη βαθιά γνώση της αναγεννητικής γεωργίας.