Το Aglianico, είναι μια σκούρα ποικιλία σταφυλιού από τη Νότια Ιταλία, που για αιώνες θεωρούνταν ελληνικής καταγωγής και ήταν γνωστό ως “Ellenico” μέχρι τα τέλη του 15ου αιώνα. Χάρη στο παχύ φλοιό του, η σωστή στιγμή συγκομιδής του είναι κρίσιμη. Αν μαζευτεί πολύ νωρίς, το κρασί γίνεται τραχύ και δύσκολο να το απολαύσει κανείς.Η οικογένεια Romano, με μακρά παράδοση τεσσάρων γενεών στην πώληση σταφυλιών, ίδρυσε το δικό της οινοποιείο το 1994.
Το κρασί τους χαρακτηρίζεται από λαμπερό ρουμπινί χρώμα, πλούσια και έντονα αρώματα από μαρμελάδα βατόμουρου, μαύρα φρούτα και μια νότα λευκού πιπεριού. Έχει πλούσιες τανίνες και γεμάτο, εκλεπτυσμένο χαρακτήρα.
Ταιριάζει ιδανικά με πλούσια κρέατα και δυνατά τυριά.
Αν αγαπάτε τα ρουστίκ, γήινα ιταλικά κρασιά, αυτό το κρασί είναι η ιδανική επιλογή.