Όπως ήταν αναμενόμενο, το Las Gravas προέρχεται από έναν βραχώδη αμπελώνα με το ίδιο όνομα. Δύσκολα θα το ονομάζατε έδαφος, καθώς πριν φτάσετε στο χώμα, περνάτε από ένα στρώμα πετρών. Εδώ, ο Χοσέ Μαρία και ο πατέρας του φύτεψαν Monastrell και Garnacha, που συνθέτουν το τελικό χαρμάνι του Las Gravas. Το κρασί ζυμώνεται σε πέτρινες δεξαμενές και παλαιώνει για 16 μήνες σε foudres 5000 λίτρων και γαλλικά δρύινα βαρέλια 500 λίτρων, με μόνο το 20% να είναι καινούρια. Στη μύτη αποκαλύπτονται αρώματα φρεσκάδας του δάσους που συνοδεύουν αρμονικά τις ζουμερές φρουτώδεις νότες του. Στον ουρανίσκο είναι λεπτό και αιθέριο, ακριβές και μεταλλικό, αλλά με χαρακτήρα και καλά ενσωματωμένο ξύλο. Ένα κόκκινο κρασί με εκλεπτυσμένες τανίνες και νόστιμη μεσογειακή κομψότητα που όλο και πιο συχνά συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο περιζήτητα κρασιά της Ισπανίας που ακόμα βρίσκουμε σε λογικές τιμές. Highly recomended για συλλέκτες.