Στο Domaine du Cayron, η αφοσίωση και η απλότητα είναι το επίκεντρο. Ο Michel Faraud λέει ξεκάθαρα: «Φτιάχνω μόνο ένα κρασί». Δεν ασχολείται με ειδικές ποικιλίες ή υποδεέστερα κρασιά, μόνο με το Gigondas. Η αγάπη και η προσήλωσή του έχουν ανταμειφθεί, αφού το κρασί του είναι από τα πιο αγαπημένα της περιοχής. Όταν το 1956 οι παγετοί κατέστρεψαν τις ελιές του, η οικογένεια αποφάσισε να φυτέψει αμπέλια, δίνοντας νέα ζωή στο κτήμα. Σήμερα, τα αμπέλια τους βρίσκονται σε διάφορα σημεία της περιοχής, με τα καλύτερα να βρίσκονται ψηλά στα βουνά, όπου οι καρποί είναι πλούσιοι και η ποιότητα εξαιρετική.
Ο Michel έμαθε την τέχνη του κρασιού από τον πατέρα του και παραμένει πιστός στις παραδοσιακές μεθόδους. Ενώ πολλοί άλλοι ακολουθούν τις νέες τάσεις, εκείνος επιμένει να φτιάχνει κρασί με τον δικό του τρόπο, λέγοντας «Είναι το δικό μας κρασί, όχι το δικό τους». Το κρασί του ωριμάζει αργά σε μεγάλες παλιές δρύινες δεξαμενές, δίνοντάς του βάθος και χαρακτήρα. Κάθε χρόνο, ενώ οι άλλοι πουλούν τις νέες τους σοδειές, το κρασί του Michel παραμένει να ωριμάσει για λίγο ακόμα, ώστε να γίνει ακόμα καλύτερο.
Μετά τον τρύγο, ο μούστος αφήνεται με τα στέμφυλα για να αποκτήσει χρώμα και γεύση, ενώ η γυναίκα του και οι τρεις κόρες του βοηθούν στην όλη διαδικασία. Είναι μια οικογενειακή προσπάθεια που βγάζει την ψυχή της περιοχής στο ποτήρι σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ανοιχτό μυαλό και ένα άδειο ποτήρι για να ανακαλύψεις το κάθε κρασί.