Ο David και η Carla Ramey ίδρυσαν τη Ramey Wine Cellars το 1996 δημιουργώντας ένα νέο στυλ οινοποίησης του Chardonnay στην Καλιφόρνια που συνδύαζε τις τεχνικές της Βουργουνδίας (πίεση ολόκληρων τσαμπιών, αυθόρμητες ζυμώσεις, ζύμωση σε βαρέλια, αργές ωριμάνσεις, απουσία φιλτραρίσματος), με την αξιοποίηση κάποιων από τους καλύτερους αμπελώνες στη Sonoma και τη Napa: Hyde Vineyard, Rochioli Vineyard, Martinelli Charles Ranch και άλλους. Με αυτό τον τρόπο έφτιαξαν κρασιά κλασικά, που συγκαταλέγονται ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου.
Η συνδρομή του David Ramey ήταν φιλοσοφική περισσότερο από τεχνική. Σε μια εποχή που η τεχνολογική προσέγγιση ήταν η νόρμα στην Καλιφόρνια, ο David Ramey έδειξε τον δρόμο της αυστηρής καλλιέργειας, της επιλογής αμπελώνων και των ήπιων παρεμβάσεων, δημιουργώντας μια νέα προσέγγιση και εμπνέοντας με κρασιά αισθαντικά, ισορροπημένα, με μεγάλη ικανότητα παλαίωσης.
Κάθε αμπελώνας Chardonnay οινοποιείται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ώστε να ακουστεί καθαρότερα η μοναδική ιστορία του κάθε terroir. Μαζί με τα μοναδικά Chardonnay που έρχονται κυρίως από την κρύα Sonoma, η Ramey Wine Cellars οινοποιεί μοναδικά Cabernet Sauvignon από κλασικές περιοχές της Napa Valley, αλλά και αισθαντικά Syrah και Pinot Noir από τη Sonoma.
Ο David Ramey ξεκίνησε την καριέρα του στη Simi υπό την καθοδήγηση της Zelma Long, η οποία θεωρείται πρωτοπόρος στο κρασί της California, προερχόμενη από το περιβάλλον του Robert Mondavi. Αργότερα, στον οργανισμό Moueix στο Μπορντό, εμπειρία που περιελάμβανε μια θητεία στο Château Pétrus, ο David μαθήτευσε δίπλα στον θρυλικό οινοποιό Jean-Claude Berrouet. Ο Jean-Claude με τη σειρά του είχε μάθει από τον Émile Peynaud, ο οποίος έφερε επανάσταση στην σύγχρονη οινοποίηση παγκοσμίως. Ο David έχει περάσει όλη αυτή την πολύτιμη γνώση στην ομάδα οινοποίησης και στα παιδιά του Claire και Alan Ramey, οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες και διαχειριστές της Ramey Wine Cellars από το 2021.