O Martin Shaw τη δεκαετία του 1980 υπήρξε ένας πρωτοπόρος Αυστραλός flying winemaker, με σημαντική εμπειρία οινοποίησης σε διάφορες χώρες. Μαζί με τον πρώτο του ξάδελφο Michael Hill Smith MW, τον πρώτο Αυστραλό Master of Wine με τον οποίο είχαν πάντα πολύ κοντινές σχέσεις, δημιούργησαν το 1989 ένα πρότυπο οινοποιείο στην περιοχή Adelaide Hills της Νοτίου Αυστραλίας με το όνομα Shaw+Smith. Τα τελευταία 30 χρόνια η Shaw+Smith έχει αποκτήσει ένα πιστό κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο.
Γιατί Adelaide Hills; “Because it is wetter, colder and higher”, όπως λέει ο Michael. Σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν κρασιά ευλύγιστα, με φινέτσα, λεπτότητα, ένταση και χαρακτήρα, αποτυπώνοντας σε αυτά την δροσιά της περιοχής Adelaide Hills.
Η φυσική τους οξύτητα και το συγκρατημένο αλκοόλ τα κάνει ανεπανάληπτα food-friendly, ενώ οι ποικιλίες που καλλιεργούνται εκφράζονται ιδανικά στους κρύους αμπελώνες της περιοχής. Οι διάφορες εκφράσεις των ποικιλιών Chardonnay, Pinot Noir και Shiraz αποτελούν το βασικό focus του οινοποιείου, ενώ το πρώτο τους κρασί, ένα Sauvignon Blanc σημείο αναφοράς για την περιοχή και ένα ξεχωριστό Riesling, συμπληρώνουν την εικόνα. To Shiraz, μια ποικιλία που δεν συνηθίζεται στη δροσερή Adelaide Hills, δίνει εδώ ένα πιο δροσερό χαρακτήρα με σημαντικές δυνατότητες παλαίωσης. Για τη δημιουργία των κρασιών χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σταφύλια από τρεις ιδιόκτητους αμπελώνες: Balhannah Vineyard, Lenswood Vineyard και Piccadilly Vineyard, συνολικής έκτασης 600 στρεμμάτων, οι οποίοι βρίσκονται σε υψόμετρο 350 έως 500 μέτρων.
Ο Michael και ο Martin έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν μια σπουδαία ομάδα που συνεχίζει την εξέλιξη της Shaw+Smith, συμπεριλαμβανομένων των David LeMire MW (εμπορική διοίκηση) και Adam Wadewitz (head winemaker), αμφότεροι Joint-CEO της Εταιρείας, αλλά και των Grant Lovelock (Business Manager) και Murray Leake (αμπελουργός).