Το Nikolaihof είναι ένα από τα παλαιότερα οινοποιεία στην Αυστρία, με ιστορία σχεδόν 2000 ετών που χρονολογείται μέχρι την εποχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Αρχικά επιλεγμένο από τους Ρωμαίους λόγω της θρησκευτικής του σημασίας για τους Κέλτες πριν από το 800 π.Χ., τα θεμέλια του σημερινού κτιρίου προέρχονται από έναν ρωμαϊκό πύργο που υπήρχε ήδη το 63 π.Χ. Η παραγωγή κρασιού ξεκίνησε εδώ από την εποχή των Κελτών και συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής εποχής. Οι γερμανικοί μοναχοί απέκτησαν το κτήμα κατά την κατάρρευση της Ρώμης, με την πρώτη γραπτή αναφορά στην οινοπαραγωγή να χρονολογείται το 470 μ.Χ., αναγνωρίζοντας την ιδιοκτησία του αμπελώνα «Im Weingebirge», του πρώτου ονομασμένου αμπελώνα στην Ευρώπη.
Το 1894 η οικογένεια Saahs απέκτησε το Nikolaihof και διατήρησε τις παραδόσεις που είχαν εδραιώσει οι μοναχοί. Η βιολογική γεωργία συνεχίστηκε, χωρίς ποτέ να χρησιμοποιηθούν χημικά. Ο Nicholas Saahs και η σύζυγός του Christine ανέλαβαν το κτήμα στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ξεκινώντας τη μετάβαση στη βιοδυναμική γεωργία. Από το 1971 εφαρμόζουν βιοδυναμικές πρακτικές και το 1998 πιστοποιήθηκαν από την Demeter. Το Nikolaihof λειτουργεί ως ανεξάρτητη φάρμα, καλλιεργώντας βότανα και φρούτα, μελισσούλες και χρησιμοποιώντας σπόρους για λάδι από κουκούτσια σταφυλιού. Οι αμπελώνες καλλιεργούνται χωρίς χημικά, χρησιμοποιώντας φυσικές μεθόδους και οινοποιούνται σε παλιές δρύινες δεξαμενές, με μακρά ωρίμανση έως 15 χρόνια.