Ο Fabien Duperray γνωρίζει από εξαιρετικό κρασί και έχει μια καλή ιδέα πώς να το φτιάξει επίσης. Το 2007 αγόρασε αρχαίους αμπελώνες Gamay στο Fleurie και στο Moulin-à-Vent (ηλικίας πάνω από 140 χρόνια) και αγροτεμάχια Chardonnay στη περιοχή Côte Macconais το 2014 (τις οποίες μοιράζεται με τον Christophe Thibert). Η καλλιέργια είναι βιοδυναμική, τα αμπέλια είναι πολύ χαμηλά και η κύρια εστίασή του είναι στο να παρασκευάζει πολύ ισορροπημένα κρασιά με μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης – μια προσέγγιση που έχει εμπνεύσει μια λατρεία και μεγάλη αναγνώριση από τους κριτικούς.
Ο Fabien είναι μια δύναμη της φύσης και πολύ σίγουρος για τις μεθόδους του, ενώ αντί να βάλει το όνομά του στην ετικέτα, ονόμασε το οινοποιείο του «Jules Desjourneys» – Jules μετά τον αείμνηστο, σπουδαίο οινοποιό του Beaujolais Jules Chauvet και Desjourneys «γιατί απλά μου άρεσε πώς ακουγόταν δίπλα στον Jules». Πρόσφατα πειράματα οδήγησαν στην κατοχύρωση με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για δεξαμενές γυαλιού 200 λίτρων και 500 λίτρων που ο ίδιος και ο φίλος του Arnaud Ente είναι ενθουσιασμένοι για τη χρήση, αποδεικνύοντας πως η απομάκρυνση από τα δρύινα βαρέλια είναι αποτέλεσμα της αδυσώπητης αναζήτησης του για βελτίωση.
Τα κόκκινα προέρχονται από τρία crus, Chénas, Fleurie και Moulin-à-Vent, με ορισμένα χωράφια (όπως το Fleurie «Chapelle des Bois») να εμφιαλώνονται χωριστά σε μερικά χρόνια. Οι παλιότερες σοδειές παρέμεναν για 24 μήνες σε βαρέλι, αλλά ο Fabien αποφάσισε ότι ήθελε «περισσότερο terroir και λιγότερο François Frères» στα κρασιά, επομένως έχει καταργήσει σταδιακά το βαρέλι προς όφελος της inox δεξαμενής και του γυαλιού (με το 2015 να είναι η πρώτη εντελώς χωρίς τη χρήση βαρελιού σοδειά). Τα λευκά προέρχονται από το Macon-Verzé, το St-Veran και τρία από τα Pouilly (Loché, Vinzelles και Fuissé) και είναι όλα οινοποιημένα σε δεξαμενή με εξαίρεση τα Pouilly-Fuissé και Pouilly-Fuissé «Vignes Blanches», τα οποία οινοποιούνται και τα δύο, με μέθοδο την οποία ο Fabien αποκαλεί «μέθοδος Coche».
Αυτά τα κρασιά είναι φτιαγμένα με αρμονία και έχουν την ποιότητα για να παλαιώσουν για πολλά χρόνια, αλλά – όπως και τα κορυφαίας ποιότητας κόκκινα και λευκά κρασιά της Βουργουνδίας– υπάρχει μια γοητεία σε αυτά που καθιστά δύσκολο να αντισταθείτε στο να τραβήξετε τους φελλούς τους αμέσως.
Πρόκειται για ένα κτήμα που, στιλιστικά και ποιοτικά, βρίσκεται ήδη στην κορυφαία κατηγορία των παραγωγών Beaujolais και Côte Maconnais.