Ο ιδιοκτήτης και οινοποιός Alessandro Mori περιγράφει τον εαυτό του ως “naturalista”. Τα κρασιά του ζυμώνουν αυθόρμητα με αυτόχθονες ποικιλίες σταφυλιών και ωριμάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μεγάλες παλιές δρύινες δεξαμενές. Αφήνει τις φυσικές θερμοκρασίες της κάβας να ελέγχουν την ωρίμανση του κρασιού και χρησιμοποιεί ελάχιστο θείο καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Εκτός από όλα τα χαρακτηριστικά, ανθισμένα αρώματα τριαντάφυλλων και βιολέτας, το 2018 του Il Marroneto έχει θετικά πικάντικες νότες με πιπεριά και κυπαρίσσι. Στον ουρανίσκο, είναι πολυδιάστατο ενώ προσφέρει βαθιές γεύσεις και καλή διάρκεια. Καθαρό και φωτεινό, με διακριτές νότες ροδάκινου και σμέουρου, ενώ οι εκλεπτυσμένες τανίνες προβάλλουν με μια υφή κιμωλίας.