Δωρεάν μεταφορικά εντός Αττικής για παραγγελίες άνω των 70€!                   Γρήγορη παράδοση εντός και εκτός Ελλάδος.     +30-694 644 2260

Γαλλία: Guillerault-Fargette – Sancerre Alpha Omega 2022

Nέo cuvée, που εγκαινιάστηκε με το λαμπρό 2022: είναι μια συμπύκνωση του πνεύματος ανανέωσης που πνέει αυτή τη στιγμή στο κτήμα, υπό την καθοδήγηση των Gilles Guillerault και Fabien Duperray (γνωστός στους λάτρεις του κρασιού ως «Jules Desjourneys»). Είναι επίσης μια λαμπρή και αρμονική σύνθεση της έκφρασης των διαφορετικών terroirs που συνθέτουν την οινική κληρονομιά της οικογένειας. Αυτό το cuvée είναι πραγματικά το άλφα και το ωμέγα μιας συναρπαστικής ιστορίας που γράφεται σήμερα, μπροστά στα μάτια μας.

Ο Gilles συνδυάζει μια επιλογή σταφυλιών από αμπέλια που βρίσκονται σε διάφορα εδάφη που υπάρχουν στα 20 εκτάρια που καλλιεργεί σήμερα.

Αρώματα από φρέσκα και τραγανά φρούτα, γύρω από την αχλάδι, το μήλο και μια δόση ανανά. Ορισμένες νότες από φλούδες λάιμ, γκρέιπφρουτ και λεμονόχορτο προσθέτουν στη αίσθηση φρεσκάδας και δυναμισμού, όπως και οι νότες φύλλου μέντας και ευκαλύπτου. Με το παρατεταμένο αερισμό, η αμυγδαλιά και κάποιες ανθικές νότες στρογγυλεύουν την αίσθηση, αναμειγνύοντας τα με νόστιμα αρώματα ροδάκινου.

Η γεύση είναι μαλακή και ζουμερή: όλα ρέουν φυσικά, σε ένα κοκτέιλ από ευχάριστα φρούτα όπου συναντάμε λευκά  φρούτα, εσπεριδοειδή, αλλά και  μάνγκο .

Οι νότες γλυκόριζας, μέντας και γλυκάνισου υπογραμμίζουν την όμορφη εσωτερική ενέργεια του κρασιού. Η ακρίβεια της τελικής γεύσης είναι εντυπωσιακή σε αυτό το επίπεδο: ένταση, διάρκεια, γεύση που δίνει κυριολεκτικά την αίσθηση του να γεύεσαι την πέτρα, τα έχει όλα.

Στο τραπέζι, οι δυνατότητες συνδυασμού είναι πολλές: σασίμι φυσικά, χωρίς να υπερβάλλουμε με τη σάλτσα wasabi, καλαμαράκια ή χταπόδια στη σχάρα, ενισχυμένα με λίγο χυμό λεμονιού και κόλιανδρο, ψητά ψάρια teriyaki, αλλά και ένα σολομό ή καπνιστό χέλι, μια τερίνα καβουριού. Από την πλευρά των τυριών, το crottin de Chavignol επιβάλλεται φυσικά.

 

 

 

34,00 

3 σε απόθεμα

Το 1971, ο Jacques και η Geneviève Guillerault δημιούργησαν το Domaine des Caves du Prieuré σε ένα αρχαίο οινοποιείο (18ος αιώνας) που βρίσκεται στο χωριό Crézancy. Το 1995, ο γιος τους Gilles ανέλαβε το κτήμα των 19 εκταρίων, μαζί με τον κουνιάδο του Sébastien Fargette. Στο Guillerault-Fargette, καλλιεργούν 75% Sauvignon Blanc σταφύλια και 25% Pinot Noir. Από την ποικιλία Sauvignon Blanc δημιουργείται το cuvée “Iota”. Το όνομα προέρχεται από το ελληνικό γράμμα «ι» και υποδύεται την αίσθηση του στόματος αφού κανείς πιει το κρασί. Μετά τη συγκομιδή με χέρι, το κρασί ζυμώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και παλαιώνει για 18 μήνες με τις οινολάσπες του .Το αμπέλι από όπου προέρχεται το cuvée “Epsilon”, καλλιεργήθηκε το 1972. Καθότι η έκταση αυτή αντιπροσωπεύει ένα μικρό μέρος του συνολικού κτήματος, χρησιμοποιήθηκε το γράμμα «ε» που εκπροσωπεί τους μικρούς αριθμούς στην γλώσσα των μαθηματικών. Το cuvée “Psi”, το μοναδικό ερυθρό κρασί της σειράς είναι από σταφύλια Pinot Noir από τα χωριά Reigny, Bué και Sancerre. Εδώ είναι το ελληνικό γράμμα Ψ χρησιμοποιείται, το οποίο με τις τρεις γραμμές του αντιπροσωπεύει την ισορροπία μεταξύ το φρούτο, την φρεσκάδα και την φινέτσα του κρασιού αυτού.

Ο Gilles Guillerault και ο Sébastien Fargette είναι αφοσιωμένοι στην βιώσιμη αμπελοκαλλιέργεια. Η βλάστηση μεταξύ των αμπελιών είναι φυσική και τα εδάφη δουλεύονται με το χέρι. Δεν υπάρχουν ζιζανιοκτόνα ή φυτοφάρμακα. Κάθε χρόνο μετά την συγκομιδή γίνεται πολύ προσεκτική διαλογή των σταφυλιών πριν πιεστούν. Ο χυμός αφήνεται να καθίσει με τη βαρύτητα πριν από τη ζύμωση.

Βάρος 1.23 kg
ΧΡΩΜΑ

Λευκό

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

Domaine Guillerault – Fargette

ΧΡΟΝΙΑ

2022

ΠΟΙΚΙΛΙΑ

Sauvignon Blanc

ΧΩΡΑ

Γαλλία

ΠΕΡΙΟΧΗ

Loire Valley

ΦΙΑΛΗ

750ml

SPECIALS

Ελληνικές Ποικιλίες

Κατηγορία:
Updating…
  • Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.