Syrah: Μια ποικιλία που συχνά επιλέγεται στις οινοποσίες ως η μοναδική των ποικιλιών που θα διαλέγαμε να πίνουμε στην υπόλοιπη ζωή μας σε ένα έρημο νησί. Αν έπρεπε να γενικεύσουμε, τα Syrah που θα βρούμε εκεί έξω χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Από τη μία, έχουμε πυκνά, ζουμερά, μαρμελαδάτα, κατηγορία “θωρηκτά”. Και από την άλλη, έχουμε αιθέρια, πιπεράτα, γεμάτα από αρώματα λουλουδιών, ικανά να τα θυμάσαι για μια ζωή. Ο Alain Graillot φημίζεται για τα Crozes-Hermitage του ως ένας από τους καλύτερους παραγωγούς του Ροδανού.
Αν ο Ροδανός είναι μία από τις αγαπημένες σας περιοχές τότε σίγουρα ο Alain Graillot είναι από τα ονόματα που πρέπει να δοκιμάσετε και – γιατί όχι; – να συλλέξετε.