Τι είναι το Saumur; Τι είναι το ζουμί του;
Το Saumur είναι μια σημαντική ονομασία προέλευσης στην περιοχή του Λίγηρα που αποτελούσε κέντρο του οινικού εμπορίου από τον 12ο αιώνα. Η φήμη του Sancerre δημιούργησε μια εικόνα για τον Λίγηρα ότι κάνουν μόνο λευκά κρασιά από Sauvignon Blanc, ενώ στην πραγματικότητα το 45% είναι ροζέ και ερυθρά. Και το Saumur είναι στην πρώτη γραμμή της αντίστασης. Πρόκειται για μια μεσαιωνική πόλη με κάστρα και ποτάμια, που δικαίως την αποκαλούν «το μαργαριτάρι του Anjou». 1000 εκτάρια για ερυθρά και 850 εκτάρια για λευκά σταφύλια φυτεμένα σε λόφους και πεδιάδες στη δίνη του ηπειρωτικού κλίματος της περιοχής παράγουν εξαιρετικά Chenin Blanc και τα συγκλονιστικότερα Cabernet Franc του κόσμου… [βλέπε παρακάτω]