Βαθύ κόκκινο χρώμα με ιώδεις ανταύγειες, αρώματα βοτάνων, ελληνικού δάσους, μύρτιλλου σε δρύινο φόντο με νότες βανίλιας. Στο στόμα είνα φρουτώδες με υψηλή οξύτητα και μια ορυκτότητα που του χαρίζει φρεσκάδα, πλούσιες τανίνες και η στιβαρή δομή του τονίζουν την πολυπλοκότητά του. Το Βερτζαμί είναι μία σπάνια ερυθρή ποικιλία που καλλιεργείται κυρίως στη Λευκάδα, αλλά και σε άλλα νησιά του Ιονίου και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όπως η Αχαΐα, η Αιτωλοακαρνανία και η Ήπειρος. Ιταλικής προέλευσης, έφτασε στη Λευκάδα κατά την κυριαρχία των Βενετών, τον 14ο έως τον 17ο αιώνα.
Συνδυάζεται με κόκκινα κρέατα, BBQ και πικάντικα τυριά.
Σε ιδανικές συνθήκες συντήρησης μπορείτε να το απολαύσετε για τα επόμενα 10 χρόνια.