Ελαφρύ ρουμπινί χρώμα, κομψή μύτη με κόκκινα και μαύρα φρέσκα φρούτα, γήινες και πιπεράτες νότες. Στο στόμα ήπιες τανίνες, καλή οξύτητα και ισορροπία, φίνο και γευστικό με πικάντικο τελείωμα που θυμίζει σαγκουίνι.
Το Barda φτιάχνεται από σταφύλια δύο αμπελώνων φυτεμένων το 1932 και το 1955, αυτόριζα και προφυλλοξηρικά, στην κοιλάδα του Rio Negro Valley στην Patagonia. Η ζύμωση πραγματοποιείται με φυσικές ζύμες. Μετά τη ζύμωση, το ήμισυ του κρασιού μεταφέρεται δια της βαρύτητας σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια υψηλής ποιότητας. Το άλλο μισό πηγαίνει σε τσιμεντένιες δεξαμενές. Το Barda ωριμάζει 65% σε τσιμεντένιες δεξαμενές και 35% σε γαλλικά δρύινα βαρέλια – νέα και χρησιμοποιημένα, για 9 μήνες.
+info: δείτε το σχετικό βίντεο πατώντας στην επάνω δεξιά γωνία της φωτογραφίας του προϊόντος.