Εμπνευσμένος από την αγάπη του για τη γη και τη γεωργία, ο Χιλιανός Gonzalo Vial αποφάσισε να ξεκινήσει ένα νέο έργο: ένα οινοποιείο που θα τιμούσε τις ρίζες της Χιλής στις διαδικασίες και στα κρασιά του. Το 1998 φυτεύτηκαν οι πρώτοι αμπελώνες στην ιδιοκτησία Trinidad, στην παραλιακή περιοχή της κοιλάδας Maipo, όπου χτίστηκε το νέο οινοποιείο. Το 1999 το νέο οινοποιείο εγκαινιάστηκε επίσημα με ένα όνομα που αποτίει φόρο τιμής στους παγετώνες της χιλιανής Παταγονίας: Ventisquero, που στα ισπανικά σημαίνει «παγετώνας».
Στην αυγή της νέας χιλιετηρίδας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκομιδή υπό την καθοδήγηση του οινοποιού Felipe Tosso και τα πρώτα κρασιά Ventisquero κυκλοφόρησαν το 2001. Ακολουθώντας τις συμβουλές του Αυστραλού οινοποιού John Duval και χάρη σε μια εξαιρετική ομάδα, το οινοποιείο άρχισε να αναπτύσσεται. Άνοιξαν νέα γραφεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη και εξερευνήθηκαν φυτείες σε άλλες οινοπαραγωγικές περιοχές όπως η Casablanca και η Colchagua. Εν τω μεταξύ, τα κρασιά του κέρδιζαν αναγνώριση τόσο στη Χιλή όσο και στο εξωτερικό. Το 2008, το Viña Ventisquero φύτεψε τους πρώτους αμπελώνες της στην κοιλάδα Huasco, στη μέση της ερήμου Ατακάμα. Την ίδια χρονιά, άρχισε να καλλιεργεί αμπέλια σε μια νέα κτήση στην παραλιακή κοιλάδα Leyda. Σήμερα, οι άνθρωποι του Ventisquero έχουν πνεύμα πρόκλησης, πεπεισμένοι ότι το πάθος μαζί με ανυπακοή παράγουν καλύτερα κρασιά.